Selecteer een pagina

Ketoprak

Ketoprak, vegetarisch Indonesisch gerecht met tahoe, spitskool, aardappel en taugé. Het is vaak onderdeel van een rijsttafel, maar met rijst erbij is het een goed idee voor een dagje zonder vlees. Een of twee dagen van te voren bereid extra lekker!

Gehaktbrood

Gehaktbrood: een keer koken, drie keer genieten! Ik maak het meestal in het weekend, wanneer ik toch aan het koken ben. Makkelijk te maken, en de oven doet het werk. Zo heb je alvast een deel van een aantal doordeweekse maaltijden klaar

Sodabrood

Sodabrood, een supersnel brood zonder gist dat niet hoeft te rijzen en dat je niet hoeft te kneden

Saffraan-stoofperen

Saffraan-stoofperen, prachtig van kleur en rijk van smaak door de saffraan, witte wijn, gember en kaneel. Serveer ze ook eens als dessert, met een lepel demi crème fraîche of bolletje ijs erbij erbij

Kerst-granola

Speciaal voor de feestdagen maakte ik deze Kerst-granola. Ik verwerkte er alle restjes vlokken, noten, zaden en pitten in die ik nog had. Door de toevoeging van dadel-stroop en koekkruiden trekt er tijdens het roosteren al een heerlijke geur door het huis. Na het afkoelen schepte ik er nog gedroogde cranberry’s en rozenblaadjes door.

Limoncello

Limoncello, een heerlijke citroenlikeur uit Zuid-Italië. Je hebt er citroenschillen, suikersiroop en alcohol (95%) voor nodig. Ik koos voor wodka, met een lager alcoholpercentage en overal te koop

Kastanjes poffen

Kastanjes poffen is de lekkerste manier om te genieten van deze herfstgroente bij uitstek. Je kunt ze zelf rapen in het bos. Je herkent een tamme kastanje aan het blad, dat langwerpig is en getande randen heeft, en de kastanjes hebben een pluim-achtig puntje

Engadiner notentaart

Engadiner notentaart, een stevige taart uit Zwitserland met een karamel-notenvulling

Pagina 2 van 1512345...10...Minst recente »

Pin It on Pinterest